Algemeen – Huisartspraktijk De Noord – Urk
Header afbeelding
Huisartspraktijk De Noord
De Noord 8B 8321 BA
Urk

Algemeen

Zwanger zijn is een heel bijzondere gebeurtenis en ongetwijfeld heb je veel vragen hierover:

  • Wat verandert er in mijn lichaam?
  • Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?
  • Wat gebeurt er tijdens een controle bij de huisarts?
  • et cetera.

Via deze digitale weg willen wij je hierover graag informeren. Rond de 10e week van de zwangerschap kom je voor het eerst bij ons op controle.  Wij zullen je dan een aantal vragen stellen met betrekking tot de gezondheid, de gezondheid van je partner en van familieleden en de mogelijkheden voor prenatale screening.

De zwangerschapsduur wordt berekend aan de hand van de door jouw verstrekte gegevens over de cyclus en de laatste menstruatie. Tevens wordt er een echo gemaakt om vast te stellen of het om een vitale zwangerschap gaat en hoever de zwangerschap is. Er wordt ook bloed afgenomen. De bloedafname gebeurt op de praktijk.

Bij de vervolgcontroles wordt steeds de bloeddruk gemeten en het gewicht gecontroleerd, voorts controleren wij de groei en de ligging van de baby. De urine wordt alleen op indicatie gecontroleerd.

Tijdens de eerste controle krijg je onder meer de folder “Zwanger, algemene info”  mee. Hierin staat veel informatie, bijvoorbeeld leefregels, antwoorden op veel gestelde vragen en uitleg over het routinebloedonderzoek.
Het is altijd handig om vragen van tevoren op te schrijven, zodat je ze tijdens de controle niet vergeet te stellen.

Wanneer je je via onderstaande link aanmeldt, ontvang je  per e-mail de nieuwsbrieven over je zwangerschap.

baby-op-komst.nl