Bevalling – Huisartspraktijk De Noord – Urk
Header afbeelding
Huisartspraktijk De Noord
De Noord 8B 8321 BA
Urk

Bevalling

De plaats waar je wilt gaan bevallen bepaal je in principe zelf!

Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat je kiest voor een omgeving waarin je je prettig voelt. Je kunt kiezen voor een thuisbevalling of voor een poliklinische bevalling. Als je ervoor kiest om in het ziekenhuis te bevallen, dan zullen wij de bevalling om logistieke redenen daar niet begeleiden.

Bevallen op een waterbed wordt ten zeerste ontraden. Het ontbreken van een stevige ondergrond kan namelijk de hulpverlening bij sommige onverwacht optredende complicaties erg bemoeilijken. Bijvoorbeeld, als na de geboorte van het hoofdje de verdere geboorte stagneert. Dat gebeurt gelukkig maar zelden en kan door de dokter met behulp van bepaalde handgrepen in goede banen worden geleid., maar dan moet de bevallende vrouw wél op een stevige ondergrond liggen!

Je kunt een logeerbed of een geleend bed op klossen zetten. Je kunt ook een bed huren bij de thuiszorg, dit vanaf de 37e week.

De bevalling kondigt zich in de meeste gevallen aan in de periode van drie weken voor tot twee weken na de uitgerekende datum en kan beginnen als volgt:

  • bloederig slijmverlies (tekenen)
  • het breken van de vliezen; het aflopen van vruchtwater
  • weeën