Avond-,nacht- en weekenddienst – Huisartspraktijk De Noord – Urk
Header afbeelding
Huisartspraktijk De Noord
De Noord 8b 8321 BA
Urk

Avond-,nacht- en weekenddienst

De avond- en nachtdienst wordt door één van de praktijken van de HAGRO URK-1 verzorgd. Deze dienst loopt van 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende morgen.

Voor diegenen die overdag of door de week niet in staat zijn het spreekuur te bezoeken, is er de mogelijkheid op een avond of in het weekend te komen. Via de assistente kan er een afspraak worden gemaakt voor het avondspreekuur van dokter Bloed. Wanneer u een afspraak wilt door dit spreekuur, moet er wel voor 12.00 uur een afspraak zijn gemaakt. Dit spreekuur is vanaf 20.00 uur.

Tijdens avond, nacht en weekendconsulten, buiten de reguliere spreekuren, kunt u gevraagd worden te komen naar Urkerdwarspad 3, waar ook een spreekkamerfaciliteit aanwezig is.

In het weekend is er de mogelijkheid ter spreekuur te komen op zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur en zondag van 14.00 tot 15.00 uur. Deze spreekuren worden door één van de praktijken van HAGRO-URK1  gehouden door de dienstdoende huisarts in diens praktijk.

Voor deze spreekuren hoeft u geen afspraak te maken. Deze spreekuren zijn bedoeld voor hen die door de week niet op Urk zijn en voor zaken die niet kunnen wachten tot maandag. Deze spreekuren zijn uitsluitend toegankelijk voor ingeschrevenen van de praktijken van de HAGRO Urk en voor passanten van buiten Urk. Welke praktijk dienst heeft, kunt u vinden in de plaatselijke krant “Het Urkerland” en op de website onder het kopje dienstrooster.

Per 1 januari 2021 is de praktijk aangesloten bij de Huisartsenpost Emmeloord voor de avond, nacht en weekenddiensten. Oorspronkelijk zou dit per 1 februari 2021 zijn, vanwege gewijzigde praktijkomstandigheden binnen HAGRO Urk-1. Hierdoor is het niet meer mogelijk  om op verantwoorde wijze de kleinschalige dienstregeling vorm te geven.

Door ziekte van collega Hildering is de aansluitdatum met een maand vervroegd.  Dit betekent dat u voor spoedeisende zaken in de avond, nacht en het weekend die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kunt bellen met de Huisartsenpost Emmeloord, telefoon 0900 333 6 333.

Als u belt met de huisartsenpost, bepaalt  een speciaal opgeleide doktersassistent (triagist) hoe u het beste geholpen kunt worden. Dit kan zijn met een zelfzorgadvies, een telefonisch consult, een consult op de huisartsenpost of een visite door de dienstdoend huisarts. In geval van spoed kan ook direct een ambulance gestuurd worden.

De triagist heeft de volgende gegevens van u (of van degene voor wie u belt) nodig:

  • uw BSN-nummer
  • naam, adres en geboortedatum
  • de gegevens van uw verzekering (verzekeringskaart of polisblad)
  • de naam van uw eigen huisarts
  • uw medische voorgeschiedenis
  • uw actuele medicijngebruik.

Naar de huisartsenpost? Neem uw legitimatiebewijs mee!

meer informatie over de huisartsenpost: www.medrie.nl

Voor verloskundige hulpvragen incl. bevallingen  en terminale zorg  wordt het 06 nummer van de huisarts beschikbaar gesteld voor buiten kantoortijden. 

 

Volg je zorg

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven. Op www.volgjezorg.nl/toestemming is het mogelijk om op verschillende manieren toestemming te geven voor uitwisseling van uw medische gegevens.