Praktijknieuws – Huisartspraktijk De Noord – Urk
Header afbeelding
Huisartspraktijk De Noord
De Noord 8B 8321 BA
Urk

Praktijknieuws

Per 1 januari 2021 is de praktijk aangesloten bij de Huisartsenpost Emmeloord voor de avond, nacht en weekenddiensten. Oorspronkelijk zou dit per 1 februari 2021 zijn, vanwege gewijzigde praktijkomstandigheden binnen HAGRO Urk-1. Hierdoor is het niet meer mogelijk  om op verantwoorde wijze de kleinschalige dienstregeling vorm te geven.

Door ziekte van collega Hildering is de aansluitdatum met een maand vervroegd.  Dit betekent dat u voor spoedeisende zaken in de avond, nacht en het weekend die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kunt bellen met de Huisartsenpost Emmeloord, telefoon 0900 333 6 333.

Als u belt met de huisartsenpost, bepaalt  een speciaal opgeleide doktersassistent (triagist) hoe u het beste geholpen kunt worden. Dit kan zijn met een zelfzorgadvies, een telefonisch consult, een consult op de huisartsenpost of een visite door de dienstdoend huisarts. In geval van spoed kan ook direct een ambulance gestuurd worden.

De triagist heeft de volgende gegevens van u (of van degene voor wie u belt) nodig:

  • uw BSN-nummer
  • naam, adres en geboortedatum
  • de gegevens van uw verzekering (verzekeringskaart of polisblad)
  • de naam van uw eigen huisarts
  • uw medische voorgeschiedenis
  • uw actuele medicijngebruik.

Naar de huisartsenpost? Neem uw legitimatiebewijs mee!

meer informatie over de huisartsenpost: www.medrie.nl

Voor verloskundige hulpvragen incl. bevallingen  en terminale zorg  wordt het 06 nummer van de huisarts beschikbaar gesteld voor buiten kantoortijden. 

 

Volg je zorg

Goede, veilige en snelle zorg – dat willen we allemaal als we het nodig hebben. Of we nu chronisch ziek zijn, of na een ongelukje op de huisartsenpost komen. Die goede, veilige en snelle zorg begint met informatie. Informatie over onze gezondheid op dat moment. Want dat kunnen niet alle zorgaanbieders weten. Gelukkig kunnen zij belangrijke gegevens over onze gezondheid delen met elkaar via het Landelijk Schakelpunt. Maar alleen als het nodig is. En alleen als wij daar toestemming voor hebben gegeven. Op www.volgjezorg.nl/toestemming is het mogelijk om op verschillende manieren toestemming te geven voor uitwisseling van uw medische gegevens.